19 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί Ορθόδοξοι και Καθολικοί γιορτάζουμε ξεχωριστά το Πάσχα;

Φέτος οι Ορθόδοξοι θα εορτάσουμε το Πάσχα, όπως οι περισσότεροι ήδη έχουμε σπεύσει να ενημερωθούμε, στις 16 Απριλίου. Και κατ’ εξαίρεση και οι Καθολικοί θα γιορτάσουν το Πάσχα, ακριβώς την ίδια ημερομηνία.


Η 16η Απριλίου 2017 είναι η ημερομηνία κατά την οποία Ορθόδοξοι και Καθολικοί θα εορτάσουν το Πάσχα μαζί, κάτι που συνέβη και το 2014. Γεγονός σπάνιο, αφού Ορθόδοξοι και Καθολικοί δεν εορτάζουμε το Πάσχα από κοινού; Γιατί συμβαίνει αυτό; Για ποιον λόγο η ημερομηνία του Πάσχα μετακινείται μέσα στον χρόνο και ποια είναι η σχέση ανάμεσα στους αστρονομικούς υπολογισμούς και στον καθορισμό της ημερομηνίας του; Και πόσες φορές ακόμα το «Πάσχα μας» θα συμπέσει;

Κυπελλούχος Ελλάδος ο Παναθηναϊκός για έκτη συνεχόμενη χρονιά, 68-59 τον Άρη

Λίγο έλειψε ο Άρης να κάνει την ολική ανατροπή στην τελευταία περίοδο, αλλά ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε αυτό που έπρεπε στο φινάλε, για να πάρει τη νίκη (68-59) στο Nick Galis Hall και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του 18ου Κυπέλλου Ελλάδος της ιστορίας του -και έκτου διαδοχικού.


Για έκτη διαδοχική χρονιά, ο Παναθηναϊκός Superfoods είναι η ομάδα που κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Το Κύπελλο Ελλάδος. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ξεπέρασε το εμπόδιο του Άρη στον τελικό του Nick Galis Hall (68-59), σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας ώρας λόγω της παρουσίας οπαδών των "κιτρίνων" στον χώρο των επισήμων.

Ακόμη κι έτσι, το "τριφύλλι" έφτασε στην κατάκτηση του 18ου Κυπέλλου της ιστορίας του (και 60ου συνολικά), μεγαλώνοντας το δικό του σερί στον θεσμό. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη γύρισε από το -17 (54-37 στο 31'45''), αλλά ένα μεγάλο τρίποντο του Κέι Σι Ρίβερς (στο 37'20'') και τα λάθη των "κιτρίνων" έβαλαν τέλος σε οποιαδήποτε επιδίωξη ανατροπής στο Nick Galis Hall.

12 Φεβρουαρίου 2017

Αυτό κι αν είναι αποκάλυψη! Ο Χάρης Ρώμας για πρώτη φορά μιλάει ανοιχτά για τη σχέση του!

Μπορεί να νιώθουμε ότι τον γνωρίζουμε πολύ καλά, καθώς μέσα από τις σειρές του μπαίνει στα σπίτια μας τα τελευταία χρόνια, ωστόσο δεν έχουμε μάθει πολλά για την προσωπική του ζωή. Ο λόγος για τον Χάρη Ρώμα.


Ο Χάρης παραχώρησε σε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Σπίτι μου σπιτάκι μου» και μεταξύ άλλων αποκάλυψε για πρώτη φορά όλη την αλήθεια για την προσωπική του ζωή! Δείτε όσα είπε στο παρακάτω βίντεο:

To κοινό λάθος που κάνουν 250.000 άνθρωποι όταν αποστέλλουν email

Έρευνα από την υπηρεσία διαχείρισης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, Βοοmerang ανέλυσε δεκάδες χιλιάδες email προκειμένου να καταγράψει τις συνήθειες όσων ανταλλάσσουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


Η εταιρεία βρήκε ότι ένα γραμματικό λάθος αρκεί ώστε να επηρεάσει τον παραλήπτη και συνεπώς την απάντηση που θα λάβει ο αποστολέας.

Ιτούδης: "Τη Δευτέρα η απόφαση για την Εθνική ομάδα"

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για πρώτη φορά για το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας, πετώντας το μπαλάκια στη διοίκηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.


Ο Δημήτρης Ιτούδης αποτελεί το πρόσωπο των τελευταίων ωρών, από τη στιγμή που αναφέρθηκε ως η πρώτη επιλογή της ΕΟΚ για τη θέση του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού. Το Sport24.gr αποκάλυψε την πρόθεση της ομοσπονδίας να δώσει στον προπονητή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα "κλειδιά" της Εθνικής ομάδας, εξηγώντας παράλληλα τα δεδομένα της υπόθεσης.