3 Σεπτεμβρίου 2017

Οι υποψήφιοι και το χρονοδιάγραμμα για τις κάλπες της Κεντροαριστεράς - Όροι και προϋποθέσεις για την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας

Οι βασικοί κανόνες της εκλογικής διαδικασίας ανακοινώθηκαν και το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς οριστικοποιήθηκε.


Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 5 και 12 Νοεμβρίου (αν υπάρξει δεύτερος γύρος).

Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Μανιάτης και Σταύρος Θεοδωράκης έχουν ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι υποψηφιότητες του Νίκου Ανδρουλάκη και πιθανόν του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Πιθανή είναι και η υποψηφιότητα του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάση Θεοχαρόπουλου, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Γιάννη Τούντα, καθώς και του προέδρου της ΕΔΕΜ Απόστολου Πόντα.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων κλείνει στις 8 Σεπτεμβρίου και η ανακήρυξη των υποψηφίων θα γίνει στις 26 του ίδιου μήνα.

Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 2.000 ευρώ και να υποβάλει το αργότερο ως το μεσημέρι της Παρασκευής, 22 Σεπτεμβρίου, κατάλογο με τουλάχιστον 1.000 υπογραφές μοναδικής υποστήριξης. Οι υπογραφές θα πρέπει να προέρχονται από πολίτες εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, που να κατοικούν σε τουλάχιστον 7 από τις 13 αυτοδιοικητικές περιφέρειες, με ελάχιστο αριθμό 50 υπογραφών ανά περιφέρεια.

Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα και θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψηφίων. Οι ψηφοφόροι θα εκδηλώνουν την προτίμησή τους σημειώνοντας το πολύ έναν σταυρό προτίμησης. Για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία οι πολίτες θα καταβάλλουν εισφορά 4 ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου