29 Φεβρουαρίου 2016

Η άσκηση μακραίνει τη ζωή

Τα οφέλη της άσκησης σε όλες τις ηλικίες έχουν επισημανθεί πολλές φορές από τους επιστήμονες. Καταπολεμά την παχυσαρκία, βοηθά στην αποβολή του άγχους και τους στρες, μας κάνει πιο επικοινωνιακούς, έχουμε καλύτερο ύπνο, κρατάμε σε ισορροπία τους οργανικούς μας δείκτες, καταπολεμά την οστεοπόρωση ενώ, υπήρξαν και μελέτες που έδειξαν ότι βοηθά σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη μας. Με λίγα λόγια η άσκηση μας προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής.


Τώρα μια νέα μελέτη αποδεικνύει ότι η άσκηση είναι ωφέλιμη και ως προς την επιμήκυνση της ζωής μας. Σουηδοί επιστήμονες εξέτασαν το πώς επηρεάζει η άσκηση και γενικά η σωματική δραστηριότητα στη μεσήλικη ζωή σε σχέση με τη θνησιμότητα. Στη μελέτη αυτή, που ξεκίνησε το 1970, έλαβαν μέρος 2.205 άνδρες οι οποίοι ήταν ηλικίας 50 ετών. Εξετάστηκαν από τους ειδικούς και απάντησαν σε ερωτηματολόγια αναφορικά με τη σωματική τους δραστηριότητα. Οι επιστήμονες τους κατέταξαν σε ομάδες ανάλογα με την δραστηριότητα που είχαν, δηλαδή σε μετρίου επιπέδου δραστηριότητα, χαμηλού και υψηλού.

Προσοχή! Κυκλοφορούν επιτήδειοι

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η ΕΛ.ΑΣ. και ιδιαίτερα όσων προτίθενται να προβούν σε αγοραπωλησίες οχημάτων.


 Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της η αστυνομία παρέχει συμβουλές στους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησής τους από επιτήδειους, κατά την αγοραπωλησία οχημάτων.

 Επισημαίνεται ότι οι δράστες χρησιμοποιούν δύο διαφορετικές μεθοδολογίες (modus operandi), που περιγράφονται ως ακολούθως:

Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τα "κουμπιά αντιδράσεων" του facebook;

Άλλοι ευχάριστα, άλλοι με λιγότερη ικανοποίηση ή δυσπιστία υποδέχτηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε τα νέα κουμπιά του facebook, που έρχονται να συνοδεύσουν το γνωστό σε όλους μας like. Η ίδια η εταιρεία «πλασάρει» το νέο της χαρακτηριστικό με την αιτιολόγηση ότι βοηθάει στην βελτίωση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των χρηστών και στην ανάπτυξη περισσότερων εκφραστικών μέσων στο κοινωνικό δίκτυο.


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό, αποτελεί πράγματι κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Οι χρήστες εξάλλου για πολύ καιρό έκαναν παράπονα για τον περιορισμένο τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων τους, ο οποίος δεν είχε άλλον τρόπο διοχέτευσης από το θετικό περιεχόμενο του like.

Εγκλωβισμένοι 25.000 πρόσφυγες & μετανάστες - Τους μοιράζουν σε όλη την Ελλάδα

Περισσότεροι από 25.000 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι πλέον στην Ελλάδα.


Εχοντας περάσει τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία έφτασαν αρχικά σε νησιά του Αιγαίου όπως  τη Λέσβο, την Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο την Κω τη Ρόδο και το Καστελόριζο και από εκεί με καράβια έρχονται στην Αθήνα με ένα και μόνο στόχο να φτάσουν στα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Ωστόσο τα σύνορα είναι κλειστά και χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίζονται στη χώρα.

Σία Κοσιώνη: Όσα αποκάλυψε για την προσωπική της ζωή

Για την προσωπική της ζωή που τα τελευταία χρόνια έχει δει το φως της δημοσιότητας μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Σία Κοσιώνη, η οποία όπως είναι γνωστό είναι σε σχέση με τον Κώστα Μπακογιάννη.


- Τα τελευταία δύο χρόνια απασχολείς πολύ με την προσωπική σου ζωή.

«Όχι, εγώ δεν απασχολώ καθόλου.» είπε η δημοσιογράφος στην εφημερίδα Αγορά.

Oscars 2016: Το... σήκωσε ο Ντι Κάπριο, καλύτερη ταινία το Spotlight

Φέτος ήταν τελικά η χρονιά του Λεονάρντο Ντι Κάπριο! Μετά από τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ Α’ και Β’ Ανδρικού Ρόλου, ο 42χρονος ηθοποιός κατέκτησε (όπως αναμενόταν) το χρυσό αγαλματάκι για την ερμηνεία του στην ταινία The Revenant, σπάζοντας την… κατάρα που τον κατεδίωκε.


Για την ίδια ταινία, ο Αλεχάντρο Ινιάριτου κέρδισε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας, όμως το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας πήγε στο Spotlight, μία ταινία με θέμα τη συγκάλυψη ενός σκανδάλου παιδεραστίας στους κύκλους της καθολικής εκκλησίας.

Ζώδια Εβδομάδας: 29 Φεβρουαρίου - 6 Μαρτίου

Τι μας περιμένει; Τα ζώδια ξέρουν!


Κριός
Θα σας χαρακτηρίσει μια τάση επιβολής, διεκδικώντας τον έλεγχο των καταστάσεων, με σκοπό να περάσετε στους άλλους τις απόψεις και τις ιδέες σας, ώστε να πάρετε το πάνω χέρι.

Ταύρος
Θα νιώσετε ελεύθεροι να εκφράσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας, χωρίς ενδοιασμούς. Αυτές οι αποκαλύψεις, αν και αρκετά τολμηρές, θα σας οδηγήσουν σε καλά αποτελέσματα.

Νέα δήλωση - πρόκληση από τον Αυστριακό ΥΠΕΞ

Απροθυμία συζήτησης μέτρων για μείωση των προσφυγικών ροών καταλογίζει ο αυστριακός ΥΠΕΞ στην ελληνική κυβέρνηση, ισχυριζόμενος πως η Αθήνα στις «αμέτρητες συνεδριάσεις ήθελε μόνο να συζητήσει πώς θα μεταφερθούν πρόσφυγες στην κεντρική Ευρώπη».


Υπήρξαν ήδη αμέτρητες συνεδριάσεις και διασκέψεις με την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν πρόθυμη να συζητήσει μια μείωση της προσφυγικής ροής, αλλά ήθελε μόνον να συζητήσει το πώς οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν το ταχύτερο δυνατό προς την Κεντρική Ευρώπη, είπε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Έστεραϊχ.

Κοντά σε αρνητικό ρεκόρ ο Παναθηναϊκός

Αν ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ νικήσει τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη», θα ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ της περιόδου 1998/99.


Ούτε το πέμπτο φετινό ντέρμπι του Παναθηναϊκού στέφθηκε με επιτυχία. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 1-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και εφόσον ΔΕΝ νικήσουν στις 13 Μαρτίου τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» θα ισοφαρίσουν αρνητικό ρεκόρ 17 ετών.

25 Φεβρουαρίου 2016

Johnson & Johnson: "Καμπάνα" 72 εκατ. δολαρίων λόγω θανάτου από καρκίνο

Η πρώτη απόφαση για μία σειρά περισσότερων από 1.000 αγωγών που σχετίζονται με επικίνδυνες σκόνες με βάση το ταλκ.


Η εταιρεία Johnson & Johnson καλείται να πληρώσει αποζημίωση 72 εκατομμύρια δολαρίων στην οικογένεια μίας γυναίκας, της οποίας ο θάνατος από καρκίνο των ωοθηκών συνδέεται με τη χρήση σκόνης με βάση το ταλκ που κυκλοφορεί από την εταιρεία εδώ και δεκαετίες.

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 76-71

Ο Παναθηναϊκός έσπασε το αήττητο της Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο top-16 της Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και νίκησε δίκαια με 76-71.


Ετσι κρίθηκε

Το παιχνίδι άρχισε με τον Παναθηναϊκό (που είχε τον Ουίλιαμς στην αρχική πεντάδα) να αντιμετωπίζει μεγάλο αμυντικό πρόβλημα στη ρακέτα αλλά και ζήτημα στα ριμπάουντ. Ολα αυτά σε συνδυασμό με την αστοχία του στην επίθεση έφεραν ένα γρήγορο προβάδισμα της Φενέρμπαχτσε με 2-8 και 8-12 μέχρι να μπει στο ματς ο Κούζμιτς και να διορθωθεί η ανορθογραφία στα ριμπάουντ.

Αποκάλυψη-βόμβα δια στόματος Γκλέτσου: «Μόνο εγώ έχω πάει με άντρα σε αυτή τη χώρα;»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Βράδυ» του Πέτρου Κωστόπουλο ήταν το βράδυ της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου ο Απόστολος Γκλέτσος και κατά τη διάρκεια της κουβέντας τους κάποια στιγμή ο δήμαρχος Στυλίδας ρώτησε τον παρουσιαστή αν έχει πάει ποτέ με άντρα. Εκείνος τού απάντησε «όχι» και τότε ο Απόστολος με αφοπλιστική ειλικρίνεια αποκάλυψε πως το έχει κάνει στο παρελθόν.


Α.Γ: Να σε ρωτήσω κάτι, με άντρα έχεις πάει;

Π.Κ.: Όχι.

Σκότωσε κατά λάθος την ερωμένη του με ένα αγγούρι που χρησιμοποιούσαν ως ερωτικό παιχνίδι

Ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών αντιμετωπίζει ο 46χρονος Γερμανός πωλητής Oliver Dietmann ο οποίος σκότωσε κατά λάθος την ερωμένη του προκαλώντας της ασφυξία με ένα αγγούρι που χρησιμοποιούσαν μαζί ως σεξουαλικό βοήθημα.


Σύμφωνα με την Daily Mail, o 46χρονος και η ερωμένη του, Rica Varna, γνωρίστηκαν το 2004 ωστόσο διατηρούσαν ερωτικό δεσμό από το 2009.

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο Mannheim ο 46χρονος, το ζευγάρι χρησιμοποιούσε συχνά λαχανικά ως ερωτικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια των ερωτικών τους επαφών, ωστόσο στις 19 Ιουλίου του 2014 οι πειραματισμοί τους στο σεξ είχαν τραγική κατάληξη.

Η Qatar Airways ετοιμάζει τη μεγαλύτερη πτήση του κόσμου

Σε συνέντευξή του, ο CEO της Qatar Airways, Akbar Al Baker, αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρίας για μια μεγάλης διάρκειας πτήση, που μάλλον απευθύνεται σε «σκληρούς» ταξιδιώτες, αφού θα διαρκεί 18,5 ώρες, περνώντας από την Ντόχα, το Κατάρ και το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.


Για το ταξίδι αυτό θα χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος Boeing 777-LR, σύμφωνα με το Bloomberg Business, το οποίο μπορεί να μεταφέρει 259 επιβάτες. Ακόμη, βέβαια, δεν έχει γίνει λόγος για το πότε θα γίνει πραγματικότητα αυτή η υπηρεσία.

Οριστικό τέλος στην απόσυρση Ι.Χ.

Αρνητικές είναι οι εξελίξεις που φέρνει στην αγορά αυτοκινήτου η μη συνέχιση του μέτρου της απόσυρσης και για το 2016, στην οποία καταλήγει η κυβέρνηση κατ' υπόδειξη των δανειστών.


Τα κλιμάκια τους εξέφρασαν ανοιχτά τις επιφυλάξεις τους για την αποδοτικότητα του μέτρου στις επαφές που είχαν πρόσφατα με την ελληνική πλευρά. Το κουαρτέτο έχει πλέον αποφασίσει, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ότι είναι περιττή η συνέχιση του μέτρου επικαλούμενο τους εξής λόγους:

24 Φεβρουαρίου 2016

Τα κριτήρια που καθορίζουν τις καλύτερες τροφές για την υγεία – Ποιες είναι

Με ποια κριτήρια επιλέγουμε τις τροφές που πρέπει να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας για να θωρακίσουμε την υγεία μας;


Ο Μαρκ Γκλεν, διαιτολόγος στην Κλινική Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, διάλεξε τροφές που τις θεωρεί από τις καλύτερες, καθώς πληρούν τουλάχιστον τρία από τα εξής κριτήρια:

-Αποτελούν καλές πηγές φυτικών ινών, βιταμινών, ιχνοστοιχείων και άλλων θρεπτικών συστατικών.

-Είναι πλούσιες σε φυτοχημικά θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως οι βιταμίνες Α και Ε και η βήτα καροτίνη.

-Συμβάλλουν στην ελάττωση του κινδύνου ανάπτυξης στεφανιαίας νόσου και άλλων προβλημάτων υγείας.

-Έχουν χαμηλή θερμιδική πυκνότητα, δηλαδή μπορεί κανείς να φάει μεγάλες ποσότητες χωρίς να πάρει πολλές θερμίδες.

-Είναι τρόφιμα που μπορεί να βρει κανείς εύκολα.

Γιατί αυτή τη δουλειά με μισθό 245.000 ευρώ το χρόνο δεν τη θέλει κανείς

Δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ο γιατρός Άλαν Κέννυ από την Τοκορόα της Νέας Ζηλανδίας ότι κανείς δεν θα έκανε αίτηση για την θέση του ειδικευόμενου ιατρού, όταν δημοσίευε την αγγελία για την πλήρωση της το 2014. Δυο χρόνια μετά και κανείς υποψήφιος δεν έχει ακόμα εμφανιστεί.


Το πόστο που αφορά την θέση αγροτικού ιατρού σε μια απομακρυσμένη, επαρχιακή κωμόπολη της Νέας Ζηλανδίας και παρ όλην την υψηλή αμοιβή των 400 χιλιάδων δολαρίων (245.000 ευρώ) που προσφέρει, δεν φαίνεται να ελκύει κάποιον μέχρι στιγμής. Ο υποψήφιος γιατρός θα πρέπει να ζήσει στο χωριό Γουαικάτο της περιοχής Τοκορόα, με πληθυσμό μόλις 13.000 κατοίκους.

22 Φεβρουαρίου 2016

Παρέμβαση Θάνου για την αποφυλάκιση Ρουπακιά

Εστω και κατόπιν εορτής η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου με ανακοίνωση της παρενέβη για την εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι αρνητικές εντυπώσεις που έχουν προκληθεί από την αποφυλάκιση και του κατηγορουμένου ως φυσικού αυτουργού για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, λόγω παρέλευσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης.


Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου μετά τις έντονες αντιδράσεις που σημειώθηκαν από την αποφυλάκιση και του Γιώργου Ρουπακιά (βγαίνει από τη φυλακή στις 18 Μαρτίου) με ανακοίνωση της καλεί τόσο τους Δικηγορικούς Συλλόγους να παρέχουν άδεια στα μέλη τους (δικηγόρους Αθηνών η Πειραιώς) για να συνεχιστεί η δίκη, παρά την αποχή των δικηγόρων, ενώ παράλληλα καλεί και την Πολιτεία (υπουργείο Δικαιοσύνης) να προχωρήσει στη δημιουργία κατάλληλων αιθουσών για την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης αλλά και άλλων που εκκρεμούν, προς αποφυγή των ιδίων προβλημάτων.

Κώστας Φιλιππίδης: Πανελλήνιο ρεκόρ και τέταρτος στον κόσμο - Ο Έλληνας άλτης του επί κοντώ «πέταξε» στα 5,84 μέτρα

Το καλύτερο διήμερο για το ελληνικό άλμα επί κοντώ ήταν αυτό που μας πέρασε. Πρώτα το εκπληκτικό ρεκόρ της Κατερίνας Στεφανίδη στο μίτινγκ της Νέας Υόρκης, και πριν από λίγο στο ίδιο αγώνισμα ο Κώστας Φιλιππίδης έκανε στο μίτινγκ του Κλερμόν την καλύτερη του φετινή επίδοση ξεπερνώντας τα 5,84 μέτρα.


Ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε την τρίτη θέση και ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Πόρτλαντ.

Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό

Σε απόλυτο αδιέξοδο κατέληξε η πολύωρη συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Οι δύο πλευρές προσήλθαν στο διάλογο με τις αρχικές τους προτάσεις. Με τις δεκαπέντε προτάσεις που έχουν καταθέσει οι αγρότες στην Κυβέρνηση από τις 10 Φεβρουαρίου 2016 και την κυβέρνηση με τις αρχικές θέσεις πάνω στα νομοσχέδια που θέλει να φέρει, για το νέο ασφαλιστικό και το φορολογικό.


 Σύμφωνα με αγροτικές πηγές που ήταν παρόντες στη σύσκεψη, οι αγρότες διαφώνησαν κάθετα στο κομβικό σημείο της συζήτησης, που ήταν η ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης να εμμένει στην αρχική της θέση, δηλαδή «να υπάρχει σύνδεση του ασφαλιστικού με το φορολογικό». Μάλιστα, η άκαμπτη στάση της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε με την επισφράγιση της οριστικής απόφασής της, να συνδέεται το ασφαλιστικό με βάση το εισόδημα των αγροτών, δηλαδή κλιμακωτά.

Βαρουφάκης: Τι θα συμβούλευα σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα

Συνέντευξη στην ισπανική έκδοση της The Huffington Post έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκη και απάντησε στις ερωτήσεις της HuffPost Greece.


Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι το πρόγραμμα είναι μια προσπάθεια τετραγωνισμού του κύκλου, «απλά δεν βγαίνει», κάτι που κατά τον ίδιο είναι γνωστό σε όλους τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ.

«Ο λόγος που παραιτήθηκα είναι πολύ ξεκάθαρος. Αρνήθηκα να υπογράψω μια συμφωνία που όλοι ήξεραν ότι δεν βγαίνει» λέει χαρακτηριστικά.

Γιατί δεν κάνεις σεξ - 9 λόγοι για τους οποίους έχεις χάσει την όρεξή σου για παιχνίδια στο κρεβάτι.

Πριν αρχίσεις τις εξομολογήσεις του τύπου είμαι asexual ή ξεστομίσεις την ατάκα "το σεξ είναι υπερεκτιμημένο" για να δικαιολογήσεις το γεγονός ότι έχεις χάσει την όρεξή σου να εξασκηθείς στο αγαπημένο "άθλημα" της ανθρωπότητας λάβε υπόψη τα 9 αυτά πράγματα που μπορεί να φταίνε για το ότι δεν κάνεις σεξ.


1. Δεν κοιμάσαι καλά

Έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, έλεγε πως για τις γυναίκες ο περισσότερος ύπνος οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικών ορμών και καλύτερο ερεθισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το Facebook είναι τόσο εθιστικό όσο και η κοκαΐνη - Τι δείχνουν μελέτες

Το πόσο πολύ έχει εθιστεί ένας φοιτητής στο Facebook αξιολόγησε ένα πείραμα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση «Psychological Rerports: Disability and Trauma».


Στο πείραμα έλαβαν μέρος 20 φοιτητές, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια, τα οποία είχαν σχέση με το πόσο άγχος έχει κάποιος όταν αποσύρεται από το Facebook.

20 Φεβρουαρίου 2016

Μάγδα Φύσσα: Ο Ρουπακιάς είναι κατ’ ομολογία δολοφόνος, γιατί βγαίνει;

Συγκλονίζουν οι δηλώσεις της μητέρας του Παύλου Φύσσα, η οποία μίλησε στο MEGA μία ημέρα μετά την είδηση της αποφυλάκισης του δολοφόνου του παιδιού της, Γιώργου Ρουπακιά.


Όπως λέει η ίδια, νιώθει προδομένη γιατί επί 2,5 χρόνια δικαστές και πολιτικοί δεν κατάφεραν να αποδώσουν δικαιοσύνη για τη στυγερή δολοφονία.

Ανακοίνωση - καταπέλτης από Τα Φάλαρα

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

«ΤΑ ΦΑΛΑΡΑ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάζοντας με μεγάλη έκπληξη την γεμάτη αντιφάσεις ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Α.Σ. των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στον μεταξύ μας αγώνα την Κυριακή 14/02/2016 στην οποία αναφέρονται τόσο το όνομα του προπονητή μας όσο και του Συλλόγου μας. Εντυπωσιαζόμαστε από τις ανακριβείς και ανυπόστατες δηλώσεις στην προσπάθειά τους για διαστρέβλωση της αλήθεια, η οποία έχει ως εξής:

Σοκαριστικές καταγγελίες για την εταιρία του σεκιουριτά του ΗΣΑΠ: 'Μας απειλούσαν ότι θα έχουμε την τύχη της Κούνεβα'

Για εργασιακό Μεσαίωνα με προπηλακισμούς και "μαύρη" εργασία μιλούν πρώην εργαζόμενοι της εταιρίας του σεκιουριτά που πρωταγωνίστησε στο ρατσιστικό περιστατικό στον ΗΣΑΠ (vid).


"Εγώ κάνω κουμάντο εδώ μέσα". Η φράση του υπαλλήλου σεκιούριτι στον σταθμό του ΗΣΑΠ Κηφισιάς προς τον μετανάστη από τη Σενεγάλη έγινε viral την περασμένη εβδομάδα.

Ο σεκιουριτάς προσπάθησε να διώξει τον αλλοδαπό επιβάτη, με το πρόσχημα ότι η αποσκευή του δεν χωρούσε στο σχεδόν άδειο βαγόνι. Τελικά δεν τα κατάφερε χάρη στη σθεναρή αντίσταση του ίδιου του Σενεγαλέζου αλλά και μιας συνεπιβάτιδας του που τράβηξε και το βίντεο, καταγγέλλοντας τη ρατσιστική συμπεριφορά του υπαλλήλου.

Στις 23 Ιουνίου αποφασίζουν οι Βρετανοί -Ο Κάμερον ανακοίνωσε το δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ

Οι Βρετανοί θα κληθούν να αποφασίσουν αν επιθυμούν την παραμονή της χώρας τους στην ΕΕ στις 23 Ιουνίου.


Ο Ντέιβιντ Κάμερον, μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι θα παλέψει με όλη του τη δύναμη για να κάνει τους Βρετανούς να συμφωνήσουν στην παραμονή στην Ενωση.

«Θα πάω στο κοινοβούλιο και θα προτείνω οι Βρετανοί να αποφασίσουν με δημοψήφισμα για το μέλλον μας στην Ευρώπη στις 23 Ιουνίου», είπε ο πρωθυπουργός της χώρας, έξω από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα»

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) επί της αρχής, στα άρθρα, στο σύνολό του και στις τροπολογίες του. Κατά, ψήφισαν επί της αρχής η ΝΔ, η ΧΑ, και η Ένωση Κεντρώων και «παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν άρθρα του νομοσχεδίου.\


«Το πολιτικό στίγμα του νομοσχεδίου είναι σαφές: Αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα της ασφάλισης των ανασφάλιστων πολιτών και ταυτόχρονα ενισχύουμε την αποτελεσματικότητα και την λειτουργικότητα του δημόσιου συστήματος Υγείας» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στην τοποθέτησή του στην συζήτηση ψήφισης του «παράλληλου προγράμματος» της κυβέρνησης.

19 Φεβρουαρίου 2016

Ροφήματα - κίνδυνος για την υγεία

Εκατομμύρια Βρετανοί, και όχι μόνο, διακινδυνεύουν την υγεία τους, όχι με κάποια επισφαλή συμπεριφορά, αλλά απλώς απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα στις εμπορικές αλυσίδες του είδους. Αυτή τους η επιλογή έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνουν εν αγνοία τους, ακόμα και 25 κουτάλια του γλυκού ζάχαρη, μονομιάς. Η οργάνωση ειδικών Action on Sugar (Δράση για τη Ζάχαρη), διαπίστωσε ότι το 98% των 131 ζεστών ροφημάτων που πωλούνται από τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες του τομέα θα έπρεπε να φέρουν ειδική σήμανση λόγω της υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης που περιέχουν, κάτι που όμως δεν επιβάλλεται από την ισχύουσα νομοθεσία.


Όπως διαπιστώθηκε το ρόφημα των Starbucks που περιλαμβάνει τσάι, χυμό σταφύλι, πορτοκάλι και κανέλα περιέχει 25 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, τρεις φορές την ανώτατη ημερήσια πρόσληψη ζάχαρης για τους ενήλικες.

Ποιες κατηγορίες καταθέσεων δεν εμπίπτουν στο όριο προστασίας των 100.000 ευρώ

Ποιες καταθέσεις εξαιρούνται από την εγγύηση του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων. Αναλυτικός κατάλογος. Τι προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης.


Επαναπροσδορισμό των κατηγοριών των καταθέσεων που εξαιρούνται από το καθεστώς προστασίας των 100.000 ευρώ περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου «Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων (ενσωμάτωση οδηγίας 2014/49/ΕΕ), Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων και άλλες διατάξεις» που κατέθεσε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

«Άλλα λέγαμε κι άλλα αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε»

Στην παραδοχή πως ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα έλεγε τον Γενάρη του 2015 κι άλλα αναγκάστηκε να κάνει ως κυβέρνηση προχώρησε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Γιώργος Τσίπρας, σε πρωινές του δηλώσεις.


 Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η οργή και η αγανάκτηση που υπάρχει στον αγροτικό κόσμο δεν έχει να κάνει με το παρόν ασφαλιστικό. Έχει να κάνει με τις πολιτικές πέντε ετών που είχαν ορισμένες συνέπειες».

Η τρομερή βελτίωση του Αντετοκούνμπο

Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Μιλγουόκι Μπακς, δημοσίευσε μια φωτογραφία με τα στατιστικά του Έλληνα άσου στο NBA τα τελευταία τρία χρόνια. Δείτε την τρομερή βελτίωσή του.


Από τους καταλυτικούς παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τη φετινή χρονιά. Ο 21χρονος Έλληνας άσος έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του και η ομάδα του θέλησε να μοιραστεί με τους φιλάθλους στο facebook τα τρομερά του στατιστικά.

Έφτιαξε λοιπόν ένα εξαιρετικό infographic όπου παρουσιάσει την εξέλιξη του Γιάννη τα τελευταία τρία χρόνια στο NBA.

Δες τις τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Οι πρώτες ιώσεις μας χτύπησαν την πόρτα και άλλες τόσες καραδοκούν. Δείτε πώς μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα… τρώγοντας.


Τα συχνά σκαμπανεβάσματα του καιρού, με ξαφνικές βροχές από τη μία και ζέστη από την άλλη, είναι από τις πιο συνηθισμένες αιτίες κρυολογήματος. Το να προβλέπουμε τα σωστά ρούχα για κάθε καιρό, όμως, δεν αρκεί για να προστατευθούμε από τις ιώσεις. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα για να είναι σε θέση να τις αντιμετωπίσει πρέπει να είναι ενισχυμένο. Η άσκηση, η επαρκής ξεκούραση και τα ζεστά αφεψήματα σε συνδυασμό με τις κατάλληλες τροφές θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι στις ιώσεις. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή όσο περισσότερες από τις παρακάτω τροφές μπορείτε.

Κλιμακωτό αφορολόγητο από αποδείξεις ανάλογα με το εισόδημα

Έως την ψήφιση της διάταξης για τη σύνδεση του αφορολόγητου με τις πληρωμές μέσω καρτών οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις. Μετά την ψήφισή της θα ισχύσει το νέο σύστημα στο οποίο το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος θα χτίζεται με βάση το ύψος των πληρωμών μέσω καρτών που θα κάνουν οι φορολογούμενοι.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σχέδιο που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τη σύνδεση του αφορολόγητου ποσού με διαφορετικό ποσοστό δαπανών μέσω καρτών ανάλογα με το εισόδημα των φορολογούμενων. Η κλίμακωσή του εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 15% για τα χαμηλότερα εισοδήματα και θα φθάνει έως και 40% για τα υψηλά εισοδήματα.

Ανυποχώρητοι οι αγρότες στα μπλόκα -Συνεχίζουν με αποκλεισμούς

Κλειστά παραμένουν τα Τέμπη -Συνεχίζεται το αδιέξοδο στο τελωνείο του Προμαχώνα
Αποφασισμένοι να φτάσουν «μέχρι τέλους» δηλώνουν αγρότες από μπλόκα σε όλη τη χώρα, οι οποίοι δεν υποχωρούν από τις κινητοποιήσεις τους, συνεχίζοντας τους αποκλεισμούς δρόμων και κτιρίων ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό σχέδιο της κυβέρνησης.


Σε ακόμη πιο «σφιχτό» αποκλεισμό της Κοιλάδας των Τεμπών - καθώς τοποθέτησαν εγκάρσια τρακτέρ σε όλο το οδόστρωμα - προχώρησαν οι αγρότες, με αποτέλεσμα να μην περνάει πλέον τίποτα, ούτε και αυτοκίνητα που κινούνται στις γύρω περιοχές και για την μετακίνηση των οποίων έδειχναν σχετική ελαστικότητα.

18 Φεβρουαρίου 2016

MRB: 3,7 μονάδες μπροστά η ΝΔ - Πρώτη στην παράσταση νίκης

Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ, με διαφορά 3,7%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της MRB. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 6,6%.


Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις Φεβρουαρίου 2016 (04-11/02) τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

Η Τζούλια Αλεξανδράτου εκτόξευσε τον ΑΝΤ1. Άντεξε στην πρεμιέρα ο Κωστόπουλος

Η εμφάνιση της Αλεξανδράτου στη βραδινή εκπομπή του Αρναούτογλου, δεν άφηνε πολλά περιθώρια ελιγμών στην πρεμιέρα Κωστόπουλου, που όμως κράτησε μια δυναμική με ισχυρό όπλο τον Χατζηνικολάου (Vid).


Κωστόπουλος ή Αρναούτγλου; Τζούλια ή Χατζηνικολάου; Το late night show – το λέμε εις την αγγλική γιατί είναι καρμπόν με τις αγγλόφωνες εκπομπές/πηγές έμπνευσης – είχε την Τετάρτη την τιμητική του  και αν μη τι άλλο, διέθετε ποικιλία. Η επιστροφή Κωστόπουλου στη βραδινή ζώνη του Alpha έπλασε το νέο αγαπημένο τηλεοπτικό δίλημμα που έλλειπε από την ελληνική τηλεόραση το τελευταίο διάστημα, ενώ η επιλογή της Τζούλιας από τον ΑΝΤ1 ήταν μια ιδιαίτερα ηχηρή απάντηση στον ανταγωνισμό. Είχαμε όμως νικητή και ηττημένο; Τι είδαν τα ματάκια μας, τι άκουσαν τα αυτάκια μας και τι έβγαλε ο λογαριασμός της Nielsen;

Επίσκεψη Ομπάμα στην Κούβα ανακοινώνει ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφτεί την Κούβα, στο πλαίσιο ευρύτερης επίσκεψής του στη Λατινική Αμερική μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της αμερικανικής διακυβέρνησης.


Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Κούβα ακολουθεί και επικυρώνει το πλαίσιο των διμερών διπλωματικών προσπαθειών με στόχο την τελική εξομάλυνση τους, μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας, το περασμένο καλοκαίρι.

15 Φεβρουαρίου 2016

AP: Αποφασισμένη η ΕΕ για αποπομπή της Ελλάδας από τη Σένγκεν

Απόρρητα έγγραφα που δείχνουν ότι η ΕΕ είναι αποφασισμένη να επαναφέρει για δύο έτη τους συνοριακούς ελέγχους, επικαλείται το Associated Press, «προεξοφλώντας» την προσωρινή αναστολή της συμμετοχής της Ελλάδας στη Συνθήκη Σένγκεν.


Το AP σημειώνει ότι τα έγγραφα έδειξε στο πρακτορείο ειδήσεων αξιωματούχος της ΕΕ, υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Στα έγγραφα αυτά, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι φαίνεται να είναι έτοιμοι να κάνουν για πρώτη φορά χρήση των όρων «έκτακτης ανάγκης» που θα οδηγήσει σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη ζώνη Σένγκεν για διάστημα έως και δύο χρόνια.

Χαμός στον ΗΣΑΠ με υπάλληλο σεκιούριτι που είπε σε μετανάστη: «Εγώ κάνω κουμάντο εδώ» [βίντεο]

Σάλο έχει προκαλέσει στα κοινωνικά ένα βίντεο που κυκλοφόρησε μόλις χθες στο διαδίκτυο στο οποίο ένας υπάλληλος σεκιούριτι σε σταθμό του Ηλεκτρικού απαιτεί από έναν μετανάστη από την Αφρική να μεταφέρει την αποσκευή που έχει μαζί του στο τελευταίο βαγόνι του συρμού.


Το περιστατικό συνέβη στον ηλεκτρικό της Κηφισιάς όταν ο υπάλληλος ισχυριζόμενος ότι το τρένο γράφει μπροστά ότι επιτρέπεται η μεταφορά αποσκευών μόνο στο τελευταίο βαγόνι ζήτησε από τον μετανάστη να αλλάξει βαγόνι. Ο μετανάστης αντέδρασε και αρνήθηκε να αλλάξει βαγόνι, με αποτέλεσμα ο υπάλληλος να αποκτήσει πιο επιθετικό ύφος απέναντί του και να σπρώξει τα πράγματα του λέγοντας μάλιστα ότι αυτός κάνει κουμάντο εκεί.

Έκρυψαν μεθαμφεταμίνη 890 εκατ. δολαρίων σε προσθετικά τζελ σουτιέν

Οι αστυνομικές αρχές στην Αυστραλία ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέσχεσαν υγροποιημένη μεθαμφεταμίνη ή οποία είναι γνωστή και ως «πάγος», συνολικής οικονομικής αξίας 890,5 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φορτίο παράνομων ναρκωτικών, που έχει κατασχεθεί από τις αρχές την τελευταία διετία.


Τέσσερις Κινέζοι, οι τρεις από τους οποίους κατάγονται από το Χονγκ Κονγκ κατηγορούνται για το ρόλο που είχαν στην εισαγωγή, αλλά και στην επεξεργασία 720 λίτρων του ναρκωτικού, τα οποία είχαν κρύψει σε προσθετικά τζελ στηθόδεσμων, αλλά και καλλιτεχνικά είδη.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε αρκετές τοποθεσίες στο Σίδνεϊ, συμπερλαμβανομένου και ενός εμπορικού κοντέινερ, το οποίο είχε φορτωθεί στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

12 Φεβρουαρίου 2016

Κατρούγκαλος: Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας

«Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας. Είναι σύμβολο μικροπολιτικής», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος.


Ο υπουργός κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου, υπογράμμισε πως σκηνές όπως αυτές το πρωί, με την επιχείρηση εισβολής μαγκουροφόρων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αμαυρώνουν τους αγώνες των αγροτών, και προσέθεσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει με τους αγρότες που είναι διατεθειμένοι να προσέλθουν σε διάλογο για τις βέλτιστες λύσεις.

Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια 12/2

Ένα νέο ξεκίνημα


Διάβασε τις ημερήσιες προβλέψεις για το ζώδιό σου από τον αστρολόγο, Γιάννη Ριζόπουλο

ΚΡΙΟΣ

Γενικά
Η Σελήνη στο ζώδιό σου σε παρακινεί για να ανοίξεις έναν νέο κύκλο δραστηριοτήτων, αφήνοντας πίσω σου ότι σε ταλαιπώρησε ή σε στενοχώρησε. Καλό είναι όμως να αποφύγεις τα μακροπρόθεσμα σχέδια αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι στην πορεία θα βαρεθείς και θα τα αφήσεις όλα στη μέση. Επιπλέον, να θυμάσαι ότι η βιασύνη και η επιπολαιότητα δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνουν.

Ερωτικά
Ο Άρης στον Σκορπιό απελευθερώνει τις ερωτικές σου επιθυμίες, στην παρούσα φάση όμως μπορεί να... πέσεις σε τοίχο, οπότε καλό είναι να αφήσεις τις απ’ ευθείας «επιθέσεις» προτιμώντας τις «πλαγιοκοπήσεις», που είναι πολύ πιο ασφαλείς!

ΕΣΠΑ: Όλες οι προκηρύξεις για το 2016

Έγιναν γνωστές οι 4 νέες προκηρύξεις του νέου ΕΣΠΑ με στόχο την τόνωση της απασχόλησης και της οικονομίας. Μέσω τεσσάρων δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020 θα πέσουν στην αγορά κονδύλια συνολικού ύψους 370 εκατομμυρίων ευρώ.


Οι τέσσερις νέες δράσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», που ανακοινώθηκαν, αφορούν την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων για την ανάπτυξή τους στις νέες αγορές και την ενίσχυση τουριστικών ΜΜΕ επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους.

Το HBO μόλις δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες από τη νέα σεζόν του Game of Thrones - Και μαντέψτε ποιος λείπει

Η επίσημη πρεμιέρα της 6ης σεζόν του Game of Thrones έχει οριστεί για τις 24 Απριλίου. Όσο πλησιάζει η μέρα προβολής, τόσο αυξάνεται και η αγωνία των εκατομμυρίων φαν της σειράς.  


Ζει ο Τζον Σνόου; Επιβίωσε ο Στάνις Μπαράθεον; Θα γίνει η Σάνσα Στάρκ η βασίλισσα του Βορρά; Ποια είναι η αποστολή του Μπράν; Που βρίσκεται η Καλίσι; Θα σταματήσει κάποιος τους Whitewalkers;  

Και αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που απασχολούν τους φανατικούς τηλεθεατές του Game of Thrones.  

«Αδιανόητο να ανακόψουν τα ΜΑΤ την είσοδο των τρακτέρ στην Αθήνα»

Να μη διανοηθεί «η εθελόδουλη νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα» να επιχειρήσει με ΜΑΤ και αστυνομικές κλούβες να ανακόψει την είσοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.


Παράλληλα επισήμανε ότι «μία τέτοια επίδειξη ακραίας αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού όχι μόνο θα ήταν ανεπίτρεπτη, αλλά και θα κινδύνευε να προκαλέσει ανεξέλεγκτες συγκρούσεις και μακελειό, καθιστώντας την κυβέρνηση υπεύθυνη και υπόλογη για άκρως επικίνδυνες, ανώμαλες εξελίξεις».

Σαν σήμερα 12 Φεβρουαρίου: Εορτές και γεγονότα

Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 12 Φεβρουαρίου.


Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη των Αγίων Μελετίου αρχιεπισκόπου Αντιοχείας (†381), Αντωνίου Β` πατριάρχου Κων/πόλεως (†901). Μαρτύρων Πλωτίνου και Σατορνίνου. Νεομάρτυρος Χρίστου Κηπουρού, του εν Κων/πόλει (†1748). Οσίας Μαρίας, της μετονομασθείσης Μαρίνος.

Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 12 Φεβρουαρίου.

Γάμος-έκπληξη: Μάθετε ποιος Έλληνας ηθοποιός παντρεύεται!

Μετά τον Παναγιώτη Μπουγιούρη, άλλος ένας ζεν πρεμιέ ηθοποιός αποφάσισε να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Ο λόγος για τον Άλκη Κούρκουλο, ο οποίος το καλοκαίρι θα παντρευτεί την αγαπημένη του και επίσης ηθοποιό, Ευγενία Δημητροπούλου.


Το ζευγάρι πλέον συγκατοικεί και μάλιστα στο σπίτι του ηθοποιού στη Κυψέλη, σύμφωνα με το Ciao. Μάλιστα όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τον ηθοποιό αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Άλκης συγκατοικεί αφού όπως φαίνεται ο έρωτάς του για την Ευγενία Δημητροπούλου είναι μεγάλος και φέτος θα τον δούμε και γαμπρό!

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες με 154 ψήφους

Με 154 «ναι» (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος) ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.


«Κατά» ψήφισαν 102 βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων.

«Παρών» δήλωσαν 14 βουλευτές από την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, όπως και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης.

Απόντες ήταν 30 βουλευτές.

Αρθρο-βόμβα του Πολ Τόμσεν: Μην αυξήσετε φόρους, κόψτε συντάξεις -Πάρτε μέτρα 9 δισ.

Δύσκολες πολιτικές αποφάσεις καλούνται να πάρουν Αθήνα-δανειστές μέσα στο επόμενο διάστημα, ώστε να υπάρξει συμφωνία για ένα βιώσιμο πρόγραμμα «με νούμερα να βγαίνουν», σύμφωνα με άρθρο-παρέμβαση του Πολ Τόμσεν.


Στο άρθρο με τίτλο «Ελλάδα: Προς ένα Εφαρμόσιμο Πρόγραμμα», που δημοσιεύεται στο blog του ΔΝΤ, ο κ. Τόμσεν αναφέρεται στην μείωση συντάξεων, λέγοντας πως «το Ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα παραμένει σε οικονομικά απλησίαστα γενναιόδωρα επίπεδα», διευκρινίζοντας πως η Ελλάδα «δεν μπορεί να προστατέψει τους συνταξιούχους κάνοντας περικοπές αλλού ή αυξάνοντας τους φορολογικούς συντελεστές. Υπάρχει κάποιο περιθώριο για τα μέτρα αυτά, όμως είναι πολύ περιορισμένο».

Αγρότες από την Κρήτη πήραν στο κυνήγι τα ΜΑΤ

Δείτε το βίντεο - Άνδρες των ΜΑΤ και δύο περιπολικά έφυγαν με ταχύτητα.


Ένταση επικρατεί στην πλατεία Καραϊσκάκη με τους αγρότες από την Κρήτη.

Οι αγρότες κατευθύνθηκαν στην Πλατεία ενάντια σε αστυνομικούς και κυνήγησαν περιπολικά και τα ΜΑΤ.

Στο σημείο ήταν λίγοι άνδρες των ΜΑΤ και δύο περιπολικά που έφυγαν με ταχύτητα.