26 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΙΚΗ ανατροπή και ΜΕΓΑΛΟ διπλό στο ντεμπούτο του Πασκουάλ!

Αυτά που έκανε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπάμπεργκ στη Γερμανία δεν γίνονται. Οι πράσινοι, στο ντεμπούτο του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο τους, επέστρεψαν από το -10 στο τελευταίο τρίλεπτο και πήραν το ματς με 84-83 χάρη στο νικητήριο λέι απ του εκπληκτικού Νικ Καλάθη!


Στη Γερμανία ο Παναθηναϊκός έκανε ότι έπρεπε για να δούμε ένα θρίλερ στο τέλος. Η αύρα του Τσάβι Πασκουάλ από τον πάγκο τον βοήθησε να βελτιώσει το επιθετικό κομμάτι του και να εμφανίσει ένα διαφορετικό πρόσωπο, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο όταν και σκόραρε 42 πόντους με άνεση.

Ακόμα και τότε όμως γίνονταν με γυμνό μάτι ορατές οι αμυντικές αδυναμίες. Πρώτα στην περιφερειακή άμυνα, στη συνέχεια πάνω στα ντράιβ των αντιπάλων. Το..βιολί αυτό συνεχίστηκε σχεδόν σ' όλο το δεύτερο ημίχρονο όταν ο Νίκος Ζήσης και η παρέα του εφορμούσαν ανενόχλητοι στο πράσινο καλάθι. Δύο φορές, η τελευταία τρία λεπτά πριν το τέλος, οι Γερμανοί ξέφυγαν με 10.

Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να παίξει άμυνα, τουλάχιστον να είναι ενεργητικός σ' αυτήν και να βγάζει αγωνιστικότητα. Αίφνης οι της Μπάμπεργκ αιφνιδιάστηκαν και οι Κυπελλούχοι Ελλάδας, σκοράροντας με συνέπεια, έφεραν το παιχνίδι στον πόντο.

Τα υπόλοιπα ήταν δουλειά του Νικ Καλάθη ο οποίος, σημειωτέον, έκανε μεγάλο ματς. Μετά την παρολίγο λάθος πάσα στον Σίγκλέτον, πήρε το ριμπάουντ από το άστοχο ντράιβ του Ρίβερς και άφησε την μπάλα στο καλάθι για τη μεγάλη, την τεράστια ανατροπή. Η άμυνα που βγήκε στο τέλος ήρθε σαν επιστέγασμα μίας πραγματικά πολύ σπουδαίας νίκης.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 37-42, 63-62, 83-84

Μπάμπεργκ: Κοζέρ 7 (1), Μέλι 17 (4), Ζήσης 13 (1), Τάις 4, Λο 6 (1), Στρέλνιεκς 16 (1), Βερεμεένκο 2, Μίλερ 12 (2), Χέκμαν 3 (1), Ραντόσεβιτς 3.

Παναθηναϊκός: Σίνγκέτον 9 (2), Νίκολς 1, Ρίβερς 18 (3), Φώτσης 3 (1), Παππάς 5, Φελντέιν 16 (4), Γκιστ 10, Μπουρούσης 9 (1), Καλάθης 13 (1 τρίπ., 11 ριμπ., 9 ασ.)

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου