22 Σεπτεμβρίου 2016

Στο εδώλιο ο Χαρδούβελης

Αντιμέτωπος με τους δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών θα βρεθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη γιατί δεν υπέβαλε, ως όφειλε, την περίοδο 2011-2012 δήλωση «πόθεν έσχες».



Η παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης στέλνει τον πρώην «τσάρο της οικονομίας στο εδώλιο του κατηγορουμένου, σύμφωνα με το υπ’ αρ. 1604/2016 βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών. 

Ταυτιζόμενο πλήρως με την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσου το δικαστικό συμβούλιο παραπέμπει τον κ. Χαρδούβελη απευθείας σε δίκη για πλημμέλημα που αφορά τη μη υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες», αν και ήταν υποχρεωμένος, τα οικονομικά έτη 2011-2012, όταν ήταν δηλ. διευθυντής του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Η υπόθεση διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη από την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής στην οποία είχε αποστείλει επείγον έγγραφο ο τότε επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης, ζητώντας έρευνα για τον κ. Χαρδούβελη.

Δείτε τι έλεγε σε εκπομπή του STAR για το θέμα:




Όσο για τα 362.417 ευρώ που διαπιστώθηκε ότι έβγαλε στο εξωτερικό με 56 μεταφορές κεφαλαίων, έχει υποστηρίξει πως...φοβήθηκε μήπως καταρρεύσει η χώρα και ήθελε να μπορεί να συντηρήσει τα παιδιά του, αλλά σε κάθε περίπτωση, επρόκειτο για χρήματα φορολογημένα νόμιμα, όπως δήλωσε, τα οποία δήλωσε στο «πόθεν έσχες του 2014.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου